PIG 4 KIDS :
een jongerenproject van het collectief Pep-In-Gen

Zondag 5 oktober 2014: ateliers

  6-9 jaar 9-12 jaar 6-12 jaar
10-12u

Met  je handen de klei  kneden, voelen, stempelen,… en zo een dier maken.

Met kunstenaar Myriam Paridaens

Sjablonen: Reuze affiches creëren voor onze dierentuin. 

Met kunstenaars Jan Keijzer en Luk Wets.

Trekdier maken: we trekken aan een koordje en je dier kan lopen!

Met kunstenaar Stofieke.

14-16u

Collages: Kleurrijke dieren affiches  toveren met knip, scheur en plakwerk.

Met kunstenaars Jan Keijzer en Luk Wets.

Met verschillende technieken in klei een eigen dier maken.

Met kunstenaar Myriam Paridaens.

Vilten:  met water, zeep en wol een droomdiertje maken.   

Met kunstenaar Stofieke.

10-16u  

Knuffels omvormen tot bizarre dieren .

Met kunstenaar Ilse Wijnen.
 

 

Zondag 12 oktober 2014: ateliers

  6-9 jaar 9-12 jaar 6-12 jaar
10-12u

Nieuwe samengestelde dieren in woord en beeld. Soms kom je door 2 dieren bij elkaar te voegen tot heel nieuwe dieren. Wat dacht je van een zebra en olifant samen? Hoe noemt het beest dan? Een zebrifant of een olibra? En hoe ziet zo'n beest er dan uit?We gaan samen op zoek naar de gekste beesten, zetten die dan op de gekste manier op papier en maken het "gekke-beesten-boek".

Met kunstenaar Katleen Wellemans

 

Jouw dier tekenen en schilderen op een heel groot papier.

Met kunstenaar Stofieke.

 


14-16u

 

Van je eigen woorden een beeld maken.
Je kan er alle kanten mee uit. Een gedicht, een zin of zelfs maar 1 simpel woord : in woorden zit altijd kunst. Kan je je er niets bij voorstellen? Geen probleem!  Aan de hand van enkele voorbeelden gaan wij op zoek naar wat we willen verwoorden, we laten al onze fantasieremmen los en zijn wel waar we uitkomen

Met kunstenaar Katleen Wellemans.

 

Klei induwen, plat kloppen en versieren tot je eigen kleidier.

Met kunstenaar Stofieke.

 


10-16u

Knuffels omvormen tot bizarre dieren.

Met kunstenaar Ilse Wijnen.

Beeldhouwen met wegwerp materiaal en plaaster.

Met kunstenaar Myriam Paridaens

 

 

 

Zondag 19 oktober 2014 : tentoonstelling

Pep-In-Gen en PIG-4 KIDS nodigt U uit tot de tentoonstelling STEEK JE NEK EENS UIT! Kom de kunstwerken bewonderen van de jonge kunstenaars! Wij verwelkomen u graag met een drankje OC Ter Loo, Kareelstraat 21 Bellingen 14u – 18u

Mia en BramOfficiële presentatie van kleuterboekje 'Mia en Bram'
Schrijfster en illustrator Katleen leest voor. Je kan dit uniek boekje aanschaffen voor de prijs van 10,-€.

De bibliotheek van Pepingen installeert 'boekentrolleys' met leesvoer over dieren en creativiteit speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kom in de gezellige leeshoek genieten van dit mooie aanbod!

Na de tentoonstelling kan je je eigen creatie meenemen naar huis.

 

De kunstenaars

Kunstenaar Ilse Wijnen geeft ateliers zowel met kinderen als met volwassenen. Daarin komen allerlei kunstvormen aan bod: muziek, vertellingen, decor bouwen, acteren, zang, bewegingstheater, ... Alles versmelt tot een boeiend en artistiek geheel.

Kunstenaar Myriam Paridaens  experimenteert met alle mogelijke materialen zoals steen, beton, metaal, plastic, hout, papier, fotografie, klei, plaaster, verf, woord, water, geluid ….het kan allemaal! Beeldhouwen is op zoek gaan, proberen, kijken, onderzoeken, …….Het werk nodigt uit tot aan…voelen. Als resultaat, werken die een eigen leven leiden, eigenzinnige vrijheid !

Met kunstenaar Jan Keijzer, als natuurliefhebber- luchtvaarthistoricus geboeid door de relatie tussen natuur en techniek. De draaiende bloeiwijze van bloemen en planten omheen hun stengel om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen en de acrobatische wendbaarheid van vogels in de vlucht zijn vaak zijn inspiratiebron.

Kunstenaar Luk Wets schildert, beeldhouwt en maakt installaties voor het open landschap. Hij gaat op onderzoek hoe de schoonheid van lijn ,vorm en kleur in elkaar kan passen en maakt daarbij ook gebruik van 'taal'.  Kijken, verwonderd zijn en je gevoel laten spreken, daar begint het mee...

Kunstenaar Stofieke werkt aan projecten die over meerdere jaren gespreid zijn. Uit ideeën groeit haar kunst. Allerlei technieken en materialen komen aan bod: collages op papier en doek met verf, inkt, pastels en werken met keramiek en textiel.

Met kunstenaar Katleen Wellemans, tuinarchitect  en moeder van 4, voor wie kunst maken haar de kans geeft te ontsnappen aan die hectische boel. Als beginnend kunstenaar ontstond er in haar hoofd een kinderversje, waar achteraf tekeningen bijkwamen en zo is het boekje “Mia en Bram” ontstaan. Pep-In-Gen zette er enthousiast de schouders onder en zo is rond het boekje PIG 4 KIDS ontstaan.